2001
Ytterligare ett år har passerat! Ett nytt innehållsrikt, som inneburit en hel del nya framgångar för kennel FIXUS - här kommer några av dem.

För mig, har Uffe's vinster under året varit de mest värdefulla. Vi hade planerat ta ut honom vid tre tillfällen, Champion of Champions, CUP-01 och slutligen Svensk Vinnarutställning i Stockholm. Hans resultat talar för sig självt. Han vann Champion of Champions under domarna Harry Lehkonen, Fin, Paul Stanton, Swe och Joey Lim, Aus.

Det här var tredje gången Uffe blev inbjuden. Över 40 hundar var där. Alla, de mest vinstrika i sin ras. För första gången kunde jag följa tävlingen från "ringside" eftersom Jannica visade Uffe den här gången. Det blev verkligen en kväll att minnas!

En månad senare vinner han CUP-2001. Det var hans fjärde BEST IN SHOW på Dvärgschnauzer-ringen årliga återkommande utställning. Helt inofficiell men mycket prestigefylld med över 100 deltagande dvärgar. Domare var Schnauzer-specialisten Eva Borg, kennel Gebories p/s.

Sist men inte minst deltar Uffe på Svensk Vinnarutställning i Stockholm med över 6.500 hundar. Vi hoppades naturligtvis på Vinnartiteln men det stoppade inte där. Uffe blev BIR, BIG och BIS-3. Det är 4:de gången han vinner grupp 2 på STORA STOKHOLM. Tror ingen någonsin har gjort det tidigare. 1997 (första gången på Älvsjö) var Uffe 2:a i gruppen.

BIM blev hans dotter, Ch Fixus Tell Me Why2001 års resultat från "bara" en officiell utställning gav Uffe en 3:e plats på SKK Årets Hund lista i grupp 2 och han avslutade med att bli # 15 - alla raser.

Rasdomare var Jenny Harrison-Smith, gruppdomare Lisbeth Mach och till att döma BISet hade SKK valt den otroligt eleganta och kunniga Pamela Cross Stern.

Andra stora framgångar under året har varit Diva's, Ch Yankeegirl van de Havenstad. En schnauzer ut i klorna och som formligen tar andan ur en äkta schnauzerspecialist. Just det att se reaktionen hos en domare som känner igen och uppskattar en god typ kan man få tillfälle till när Diva är anmäld. För det är precis det vi tycker Diva representerar - GOD TYP! Efter att ha vunnit grupp 2 slutade hon som #10 alla raser på SKK Årets Hund lista. Hon blir också Årets Hund 2001 inom Svenska Schnauzer Pinscher klubbens alla raser. Det är vi jätte stolta för!


Hennes mest ärofyllda placering under året var Best In Show på SKK:s utställning i Halmstad. t.v.
Best In Show med domaren Marit Sunde, Norge

Diva vann under året flera specialklubbs BIS och BIG & BIS-placeringar hos Svenska Kennelklubben.
Tack vare dessa framskjutna placeringar kommer hon bli inbjuden till Champion Of Champions i mars 2002

ÅRETS HUND >>   ANDRA VINNARE 2001>>    MER>>